Platforma de cursuri medicale online

Nu sunteti logat

×

Logare in site

Ai uitat parola? Nu ai cont inca? Inregistreaza-te!
×

Contact

Suport tehnic 0757.048.738

  Studiu: Renuntarea la carnea de vita ar putea salva vieti

  Autor: Rusen Anca

  Conform unui studiu realizat pentru WEF de Oxford Martin School, o facultate din cadrul celebrei universităţi britanice Oxford, a demonstrat ca 2,4% din totalul deceselor cauzate pe plan mondial de alimentatie ar putea fi evitate prin reducerea consumului de carne, in special a celei de vita, scrie agerpres.ro. Mai exact renuntarea la carnea de vita si inlocuirea ei cu alte surse de proteine ar putea salva vieti umane.

  Potrivit sursei mentionate, in tarile bogate, unde consumul de carne de vita este ridicat, procentul vietilor salvate ar putea fi de 5%, a subliniat WEF (World Economic Forum), o organizaţie non-profit care organizeaza anual, in luna ianuarie un forum international, la care participa reprezentanti ai cercurilor de afaceri. Intalnirea are loc in statiunea de schi Davos din Elvetia.

  Studiul nu a furnizat cifre clare despre numarul persoanelor care mor anual din pricina alimentatiei nesanatoase, insa WEF a afirmat ca inlocuirea proteinelor din carne cu alte proteine ar putea impiedica milioane de morti inutile in fiecare an.

  Studiul a analizat 13 surse de proteine, inclusiv carnea de vita, de porc şi de pui, dar si fructele si legumele, precum fasolea, tofu si produsele gastronomice noi, precum insectele. De asemenea, fasolea si mazarea au oferit rezultate mai bune in termeni de sanatate, cu o reducere a mortalitatii ce poate sa ajunga pana la 7%.