Platforma de cursuri medicale online

Nu sunteti logat

×

Logare in site

Ai uitat parola? Nu ai cont inca? Inregistreaza-te!
×

Contact

Suport tehnic 0757.048.738

    Studiu: cariile afecteaza 70% dintre copii pana la varsta de 19 ani

    Autor: Rusen Anca

    Conform studiului derulat de Dent Estet, incidenta cariilor profunde pana la varsta de trei ani ramane ridicata, acestea acoperind cel putin trei dinti in 38% dintre cazuri. Potrivit Colegiului Medicilor Dentisti din Romania, cariile afecteaza aproape 70% dintre copii pana la varsta de 19 ani. 

    Studiul realizat de Dent Estet mai arata ca 90% dintre tinerii romani cu varste intre 10 si 17 ani nu viziteaza medicul dentist nici macar o data pe an, iar 1 din 2 adolescenti prezinta probleme gingivale si are nevoie de aparat dentar.

    Observam o schimbare in bine in ceea ce priveste comportamentul parintilor fata de ingrijirea dintilor copiilor, comparativ cu ceea ce se intampla in urma cu zece ani. Creste numarul copiilor care vin la stomatolog si, mai mult decat atat, scade varsta la care acestia se prezinta pentru prima data la medicul dentist. Cu toate acestea, inca este nevoie de eforturi consolidate si constante in ceea ce priveste educatia parintilor si a copiilor despre preventie si importanta ingrijirii orale de timpuriu. Totodata, este nevoie de o mai buna informare a populatiei cu privire la efectele negative ale netratarii dintilor de lapte asupra intregului organism, acestea dezvoltandu-se extrem de rapid si in mai putin de 2 luni putand afecta intreg dintele, pana la nerv, lucru care duce la inflamatie, apoi infectie si durere, dar si la tratamente mai complexe si mai costisitoare in viitor, a declarat dr. Oana Taban, CEO & Fondator Dent Estet, intr-un comunicat trimis presei.