Platforma de cursuri medicale online

Nu sunteti logat

×

Logare in site

Ai uitat parola? Nu ai cont inca? Inregistreaza-te!
×

Contact

Suport tehnic 0757.048.738

    Protocol de colaborare intre Colegiul Medicilor si Ministerul Sanatatii

    Autor: Rusen Anca

    Conform unui comunicat de presa transmis de Colegiul Medicilor din Romania (CMR) a fost semnat un protocol de colaborare intre institutie si Ministerul Sanatatii. Scopul este acela al comunicarii datelor si informatiilor cu privire la dreptul de practica a medicilor din Romania, totul pentru siguranta pacientilor.

    Potrivit unui comunicat de presa al CMR, protocolul mai prevede si informarea cu privire la specialitatile si calificarile profesionale dobandite de medici, sanctiunile aplicate, existenta unor avize si autorizari, informarile si atentionarile primite prin sistemul IMI.

    Avand in vedere siguranta pacientilor, asigurarea calitatii serviciilor medicale in unitatile sanitare publice si private si nu in ultimul rand onorabilitatea profesiei medicale, Colegiul Medicilor din Romania a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Sanatatii. Conform protocolului, cele doua parti semnatare vor comunica datele si informatiile in legatura cu dreptul de practica al medicilor, specialitatile si calificarile profesionale dobandite de medici, sanctiunile aplicate, existenta unor avize si autorizari, informarile si atentionarile primite prin sistemul IMI precum si orice alte informatii de natura a inlatura riscurile referitoare la siguranta pacientilor, la asigurarea dreptului la sanatate ori la servicii medicale furnizate, afirma reprezentantii CMR.