Platforma de cursuri medicale online

Nu sunteti logat

×

Logare in site

Ai uitat parola? Nu ai cont inca? Inregistreaza-te!
×

Contact

Suport tehnic 0757.048.738

  Numarul de infectii respiratorii in crestere

  Autor: Rusen Anca

  Numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 52.991 in intervalul 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019, cu 9,1% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (48.546) si cu 32,5% mai mare comparativ cu cel din saptamana anterioara (39.978), informeaza Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, citat de agerpres.ro.

  Reprezentantii de la Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile considera ca aceasta crestere este si din pricina datelor subraportate din saptamana anterioara ca urmare a sarbatorilor legale.

  In perioada mentionata anterior au fost inregistrate la nivel national 349 cazuri de gripa clinica, comparativ cu 48 cazuri in aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, in acelasi interval de timp au fost inregistrate sase cazuri de infectii respiratorii acute severe (SARI), cu patru mai multe fata de saptamana anterioara. Cinci persoane au murit din cauza gripei.

  De la inceputul sezonului au fost confirmate 105 cazuri de gripa – 34 cazuri gripa cu virus AH1, 25 cazuri gripa cu virus AH3, 45 cazuri gripa cu virus A nesubtipat, un caz gripa cu virus B.

  Conform surselor citate, pana la 6 ianuarie au fost vaccinate antigripal 1.203.057 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.