Platforma de cursuri medicale online

Nu sunteti logat

×

Logare in site

Ai uitat parola? Nu ai cont inca? Inregistreaza-te!
×

Contact

Suport tehnic 0757.048.738

  Lansare: Navigator pentru pacientele cu cancer de san

  Autor: Rusen Anca

  Cancerul de san este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei si reprezinta principala cauza de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societatii Europene de Oncologie Medicala. In Romania, peste 9.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de san, respectiv o femeie la fiecare ora.

  Roche Romania, in parteneriat cu Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer au lansat un navigator pentru pacientele cu cancer de san. Astfel, de astazi este disponibila platforma educationala www.canceruldesan.ro.

  In tarile dezvoltate, cancerul de san este considerat un tip de cancer curabil, cu o supravietuire de aproape 90%, daca este descoperit in stadii incipiente. In Romania, aproape jumatate din cazuri sunt descoperite in stadii avansate ale bolii. Informarea corecta a pacientelor asupra pasilor de urmat prin sistemul de sanatate poate avea un rol foarte important in reducerea acestui decalaj, a completat Dragos Median, doctor la compartimentul oncologie ginecologica a Spitalului Clinic Filantropia Bucuresti, prezent la eveniment.

  Conform comunicatului de presa, navigatorul explica, intr-un limbaj prietenos si simplificat, traseul ce ar trebui urmat de catre o pacienta diagnosticata cu cancer de san, in cadrul sistemului de sanatate din Romania. Pornind de la suspiciunea initiala, investigatiile ce trebuie efectuate pentru stabilirea diagnosticului, stadializarea bolii si tipul de tratament, informatiile prezentate in cadrul navigatorului au rolul de a usura intelegerea pacientelor si apartinatorilor cu privire la pasii de urmat, in cazul unui diagnostic de cancer de san.

  Traseul unei paciente in sistemul de sanatate pare adesea complicat si de multe ori pacientele diagnosticate cu cancer de san au nevoie de informatii si explicatii clare cu privire la etapele diagnosticarii si a interventiilor necesare tratamentului acestei afectiuni. Tipul de informatie cuprins in acest navigator poate ajuta la scurtarea timpului dintre etapele acestui proces, ceea ce creste sansa unui diagnostic si a unui tratament mai rapid, a declarat Oana Matei, Group Medical Manager Roche Romania.

  Platforma educationala www.canceruldesan.ro este primul website ce contine exclusiv informatii detaliate despre cancerul de san. Platforma contine peste 80 de articole si se adreseaza atat pacientelor cat si tuturor celor care doresc sa afle mai multe cu privire la prevenirea, diagnosticarea si tratamentul cancerului de san, precum si multe alte informatii despre ce inseamna sa traiesti cu aceasta boala.

  Acest tip de initiative de informare a pacientelor sunt intotdeauna bine-venite, mai ales cand vorbim despre cancerul de san, o boala cu un impact socio-economic foarte ridicat. Sper ca informatia din acest navigator sa ajute pacientele sa inteleaga mai bine cu ce se confrunta si ce trebuie sa urmareasca, de la diagnostic, pana la tratament, a adaugat si Cezar Irimia, presedinte Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania.