Platforma de cursuri medicale online

Nu sunteti logat

×

Logare in site

Ai uitat parola? Nu ai cont inca? Inregistreaza-te!
×

Contact

Suport tehnic 0757.048.738

  Donorium, aplicatia care sustine donarea de sange, numarul 1 pe AppStore

  Autor: Rusen Anca

  La mai putin de 24 de ore de la evenimentul de lansare al proiectului social Donorium, aplicatia care conecteaza posibilii donatori de sange cu centrele de transfuzie sanguina este pe primul loc in topul descarcarilor la aplicatii mobile medicale pe iOS. Proiectul social este realizat de Asociatia Smart Society si Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange si isi propune sa dubleze numarul donatorilor din Romania pana in 2025.

  Aplicatia Donorium are ca obiectiv interconectarea nevoilor centrelor de transfuzii cu disponibilitatea donatorilor si facilitarea comunicarii dintre acestia. La mai putin de o zi de la evenimentul care a anuntat proiectul, aplicatia Donorium era deja descarcata de aproape 2000 de oameni. Din acest proiect fac parte cele cinci Centre Initiatoare de Transfuzie Sanguina din tara: Bucuresti, Arad, Bacau, Constanta si Ploiesti, iar pana in septembrie 2019 se vor mai alatura inca 10 centre din tara.

  “Ma bucur foarte mult pentru interesul pe care l-au manifestat internautii pentru aplicatie. Ii asteptam cu drag sa se programeze si sa doneze. Ne dorim foarte mult sa putem sa lucram pe viitor doar in baza programarilor la donare. Acest lucru este benefic si pentru donatori, care vor petrece mai putin timp sa doneze, si pentru doctori, care vor putea avea un flux constant de consultatii ” a declarat Doina Gosa, Director al Centrului de Transfuzie Sanguina din Bucuresti.

  „Pentru un proiect social, realizat in mare parte cu voluntarii nostri dragi din toate colturile tarii, este o bucurie enorma ca aplicatia a starnit un asemenea val de interes la nici 24 de ore de cand a fost lansata. Este inca o reconfirmare a faptului ca era mare nevoie de ceea ce ofera Donorium. Cei care au aplicatia pe telefon trebuie acum doar sa se programeze, sa doneze si sa salveze. Si sigur, sa isi invite si prietenii in aplicatie, ca sa afle cine este ‘cel mai tare la donare’. Le multumim inca o data Centrelor de Transfuzie Sanguina partenere, si investitorului nostru major, Kaufland Romania, fara de care ne-ar fi fost tare greu sa ajungem aici” a spus si Diana Stoica, Strategul Asociatiei Smart Society si unul din initiatorii acestui proiect, cu o experienta mare in colaborarea cu Centrele de Transfuzie Sanguina din tara.

  Asociatia Smart Society si Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange isi vor concentra eforturile pentru actualizarea si imbunatatirea legislatiei si a finantarii corespunzatoare a centrelor de transfuzie sanguina pe termen lung, propunandu-si ca pana in in 2025 sa se dubleze numarul de donatori de sange fideli si sa se reorganizeze si eficientizeze sistemul de transfuzie sanguina din Romania.

  Pana in septembrie 2019 proiectul Donorium va fi in 15 centre de transfuzie din tara, pana in septembrie 2021 in toata tara. Proiectul Donorium este sustinut de Kaufland Romania si de voluntari din domenii precum IT, comunicare, juridic, marketing, stiinte comportamentale din toata tara.