Platforma de cursuri medicale online

Nu sunteti logat

×

Logare in site

Ai uitat parola? Nu ai cont inca? Inregistreaza-te!
×

Contact

Suport tehnic 0757.048.738

  Ce alimente trebuie sa consumi inainte unui antrenament fizic

  Autor: Rusen Anca

  Beneficiile sportului asupra sanatatii sunt recunoscute de toti medicii. Organismul are nevoie de o cantitate necesara de energie atunci cand faci un sport care presupune o intensitate anume. Altfel spus, este indicat, conform specialistilor, sa consumi anumite alimente si sa fii corect hidratat inainte de antrenament, dar si dupa finalizarea acestuia.

  Colegiul American de Medicina Sportiva conform Heart.org spune ca: Alimentele si lichidele adecvate trebuie consumate inainte, in timpul si dupa exercitii pentru a ajuta la mentinerea concentratiei glicemiei in timpul exercitiilor fizice, pentru a maximiza performanta exercitiilor si a imbunatati timpul de recuperare. Sportivii trebuie sa fie bine hidratati inainte de antrenament si sa bea suficient lichid in timpul si dupa exercitii fizice pentru a echilibra pierderile de lichide.

  Iata ce trebuie sa faci inaintea unui antrenament:

  Dupa antrenament: bea apa multa. Poti sa bei suc de portocale fiindca iti ofera carbohidrati.  Mananca alimente bogate in proteine care te vor ajuta sa recuperezi efortul depus.