Platforma de cursuri medicale online

Nu sunteti logat

×

Logare in site

Ai uitat parola? Nu ai cont inca? Inregistreaza-te!
×

Contact

Suport tehnic 0757.048.738

  Atena: Progrese in domeniul sanatatii

  Autor: Rusen Anca

  La cea de-a doua Conferinta de Leadership si Inovatie Medicala organizata de catre Athens Medical Group, in orasul cu acelasi nume, cei prezenti au avut de comunicat stiri importante despre viitorul sanatatii.

  Mai exact, intre 23-25 noiembrie 2018, peste 2.500 de medici, studenti la medicina, reprezentanti ai asociatiilor de pacienti, companii de asigurari din Grecia, Rusia, Balcani, Africa de Nord, Orientul Mijlociu, Cipru si fostele republici sovietice, precum si multe alte persoane interesate sa tina pasul cu tendintele moderne din domeniul sanatatii, au avut ocazia sa asculte mai mult de 250 de discursuri. Un comitet stiintific de 75 de membri a fost responsabil pentru aceasta conferinta multidisciplinara la care au participat peste 300 de oameni de stiinta din cadrul Athens Medical Group, alaturi de omologii lor din Grecia si din strainatate.

  In acelasi timp si in contextul unei conferinte care a devenit un eveniment de referinta in domeniu, au fost prezentate mai multe aspecte legate de Turismul medical si de pozitia Greciei pe o piata din ce in ce mai globalizata a serviciilor de sanatate. In plus fata de aceste chestiuni stiintifice si strategice referitoare la viitorul general al Greciei, in cadrul acestei conferinte s-a discutat despre cresterea numarului de profesionisti in domeniul sanatatii dar si despre modalitatile de protejare ale drepturilor pacientilor.

  Conform comunicatului de presa trimis, cele mai recente evolutii in domeniul sanatatii au fost prezentate in cadrul sesiunilor stiintifice. Astfel, specialistii in domeniu au spus ca astazi, longevitatea este un obiectiv usor de atins gratie unei mai bune intelegeri si a capacitatii de a influenta factorii cheie: stresul, controlul afectiunilor oncologice si cardiace. Mai mult, specialistii sustin ca longevitatea trebuie sa fie un un indicator de luat in calcul in toate studiile macroeconomice si in planificarea sistemului de sanatate si de asigurari.

  Printre subiectele abordate de lumea medicala au fost si cele despre importanta unei abordari personalizate prin stransa cooperare a echipei medicale cu familia pacientului, prin integrarea acestei abordari in toate etapele de tratament: inainte, in timpul si post spitalizare. Dar si despre centrele de referinta in anumite patologii care au un rol cheie in tratamentul eficient al afectiunilor medicale. Nu in ultimul rand s-a discutat despre chirurgia minim invaziva, o tehnica deosebit de importanta in specialitatea chirurgicala, folosita cu precadere in Chirurgie Generala, Oncologie, Cardiologie, Ortopedie si Neurologie. O alta tehnica chirurgicala care a cunoscut o dezvoltare impresionanta este chirurgia non-traumatica/ fara transfuzii de sange aplicata in cadrul Athens Medical Group, in afectiuni urologice si cardiace specifice.

  „Dat fiind transformarea sectorului medical, la nivel international, furnizorii de servicii de sanatate sunt obligati sa fie primii care inteleg evolutiile moderne si sa investeasca in viitorul sanatatii”, a declarat in cadrul evenimentului dr. Vassili Apostolopoulos, CEO al Athens Medical Group.