Platforma de cursuri medicale online

Nu sunteti logat

×

Logare in site

Ai uitat parola? Nu ai cont inca? Inregistreaza-te!
×

Contact

Suport tehnic 0757.048.738

  ANMDM: Eurespal retras de pe piata

  Autor: Rusen Anca

  Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a anuntat marti ca a avizat initierea retragerii de pe piata a medicamentelor – Eurespal 80 mg comprimate cu eliberare prelungita si Eurespal 2 mg/ml sirop.

  Producatorul francez al medicamentului Eurespal, folosit de multi ani in tratamentul virozelor si infectiilor respiratorii, a anuntat ca il retrage de pe piata din cauza unor posibile efecte averse care ar afecta, la nivel cardiac, consumatorii. Farmaciile din Romania au primit informarea din partea producatorului si Eurespal a fost oprit de la vanzare atat sub forma de sirop, cat si sub forma de comprimate.

  Potrivit ANMDM, Autoritatea de reglementare si control al medicamentului din Franta a declansat o procedura de urgenta la nivelul Uniunii Europene, care este pe agenda de lucru a Comitetului de evaluare a riscului in materie de farmacovigilenta (PRAC) al Agentiei Europene a Medicamentului (EMA), in saptamana 11 – 14 februarie.

  ANMDM a avizat initierea retragerii acestor medicamente de la nivelul distribuitorilor, spitalelor si farmaciilor, cu obligatia titularului autorizatiei de a transmite ulterior Agentiei situatia cu seriile si cantitatile retrase, spun reprezentantii ANMDM in comunicatul de presa transmis presei.