Platforma de cursuri medicale online

Nu sunteti logat

×

Logare in site

Ai uitat parola? Nu ai cont inca? Inregistreaza-te!
×

Contact

Suport tehnic 0757.048.738

  Achizitie: Aparatura de ultima generatie la Spitalul Militar

  Autor: Rusen Anca

  Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” a achizitionat aparate medicale de ultima generatie pentru sectiile de recuperare medicala, cele mai importante dintre acestea fiind Sistemul robotic de reeducare a mersului cu banda rulanta si de sustinere a greutatii corporale, precum si Sistemul integrat pentru terapia mainii, bratelor, degetelor si evaluarea tulburarilor de statica sau dinamica vertebrala, educarea psihomotricitatii.

  Astfel, potrivit celor de la Agerpres.ro pe site-ul spitalului este specificat faptul ca tehnologii medicale sunt dotate cu soft-uri IT care asigura parametrii motrici adecvati si individualizati pentru derularea procedurilor medicale, contribuind la recuperarea rapida si eficienta a deficitelor.

  Sistemul robotic de reeducare a mersului cu banda rulanta si sistem dinamic de sustinere a greutatii corporale este un exoschelet pentru mers cu actionare electrica, controlata de un computer, cu rolul de a asista, pe o banda rulanta, durata, amplitudinea si eficienta antrenamentului. Exoscheletii pentru mers sunt prevazuti cu un dispozitiv de actionare pentru articulatia soldului si unul pentru articulatia genunchiului. Acesta sustine deplasarea prin mers, cu ghidarea picioarelor pacientului pe baza unui tipar fiziologic al mersului, cu posibilitatea de a opta pentru nivelul de sustinere al greutatii corpului. El imbina avantajele ortezelor robotizate cu metode avansate de feed-back prin intermediul aplicatiilor realitatii virtuale, arata sursa citata.

  Conform medicilor de la Spitalul Militar, recuperarea neuromotorie de succes trebuie sa respecte anumite principii: sa fie o recuperare functionala, miscarile sa fie initiate de pacient, exersarea intensa cu numar mare de repetitii si engrame motorii, motivatia pacientului pentru executia actului motor.

  Cele mai importante beneficii se obtin atunci cand terapia robotizata este asociata cu terapie clasica de recuperare alaturi de medicatia recomandata. Parcurgerea unui proces de recuperare cu sistemul robotic de reeducare a mersului cu banda rulanta si sistem dinamic de sustinere a greutatii corporale are efecte de imbunatatire a independentei mersului, tonusului muscular, vitezei de mers, mobilitatii si spasticitatii, toate acestea avand ca obiectiv cresterea calitatii vietii, afirma aceeasi sursa, citata de Agerpres.ro